Tamir Bakım
Yazlık Otomobil Bakımı Nasıl Olmalıdır.
-
Sık sık yağın seviyesi ve durumu kontrol edilmelidir.Yağ değişimi veya tamamlanması, Yağ filtresi değişimi yapılmalıdır.
-
Toz daha fazla olacağı için hava filtresi ve polen filtresi daha sık değişmeli ve mutlaka sık aralıklarla kontrol edilmelidir. Yoksa hava filtrelerindeki tıkanıklık daha fazla yakıt tüketilmesine sebep olacaktır.
-
Lastik basınçları yazın sıcaklıkla birlikte artacağından kontrol edilmeli. Kışlık lastikler yazın kullanılmamalıdır.
-
Bilinenin aksine silecek lastikleri yazın daha çabuk bozulur. Cam silecek suyuna yazlık, yani içinde yağ çözücü maddeler bulunan cam suyu konmalıdır.
-
Yaza özgü çok nokta kontrollü bakım yapılmalıdır. Yazın hız limitleri kışa oranla daha fazla zorlandığından ön düzen direksiyon ve servis kontrolü yapılmalı, lastik balansları kontrol edilmelidir.
-
Klima gazı, klima kompresör yağı ve fanlar kontrol edilmelidir.Akü asit yoğunluğu yazın daha fazla değişebilir veya akü gözlerinde su kaybı olabilir, mutlaka kontrol edilmelidir.
-
Motor soğutma suyu seviyesi ve kaçakları kontrol edilmeli, antifriz seviyesi yaz kış aynı olmalıdır.
-
Araçtaki tüm sıvıların kontrolü yapılmalı ve eksikler tamamlanmalıdır. Özelliğini kaybedenler ve değişim zamanı gelenler mutlaka değiştirilmelidir.
-
Fren ve direksiyon hidrolikleri kontrol edilip eksikler tamamlanmalıdır. Bujiler ve tüm aydınlatma sistemi kontrol edilmeldir.
-
Yazın daha çok yolculuk edilebileceğinden ön ve arka fren balataları kontrol edilmeli gerekirse değişmelidir. Ayrıca stepne ve kriko muhakkak kontrol edilmelidir.
06 amk 7534 lütfen sorgularmısınız.